Sekswerk mag dan toch in Sint-Joost vanaf vandaag

© PhotoNews

Na overleg met sekswerkersorganisaties heeft burgemeester van Sint-Joost Emir Kir beslist om het prostitutieverbod in te trekken. Sekswerk mag ook in Sint-Joost, en dat vanaf vandaag. "De huidige situatie laat ons toe om prostitutie opnieuw toe te laten, met respect voor hygiëne en het residentiële karakter van de wijk."

Sinds begin vorige week is sekswerk opnieuw toegelaten. In de Schaarbeekse Aarschotstraat nam de bedrijvigheid vorige week maandag al toe, maar verderop in Sint-Joost moesten de carrés nog wachten.

In Sint-Joost gold een verbod op sekswerk tot 30 juni. Dat verbod trekt burgemeester Emir Kir nu in, na overleg met sekswerkersorganisaties, buurtcomités en de politie. Dat betekent dat sekswerk opnieuw is toegelaten vanaf vandaag.

"De huidige situatie laat ons toe om prostitutie opnieuw toe te laten, met respect voor hygiëne en het residentiële karakter van de wijk", aldus burgemeester Kir. Toch had de sector al sinds begin deze maand een veiligheidsprotocol, dat door de corona-expertengroep en federaal minister van Middenstand Dennis Ducarme (MR) werd goedgekeurd.

Dat protocol houdt onder meer in dat zowel sekswerker als klant een mondmasker moeten dragen. Nu de sekswerkers in Sint-Joost weer aan de slag mogen, zal de gemeente in de loop van deze week mondmaskers en alcoholgels uitdelen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?