Sekswerk mag weer in Sint-Joost vanaf 1 juli, behalve op zondag

© PhotoNews
| Prostitutie in Sint-Joost-ten-Node.

Nog tot eind juni is sekswerk verboden in Sint-Joost-ten-Node, maar de gemeente heeft nu toch een reeks voorwaarden beslist waaronder de sekswerkers vanaf 1 juli kunnen herbeginnen. Tussen 1 uur 's nachts en 7 uur 's ochtends moeten de bordelen dichtblijven. Op zondag mogen ze pas na 18 uur openen.

Dat laat de gemeente vrijdag weten aan BRUZZ. Voordien was het nog onduidelijk wanneer en onder welke voorwaarden de bordelen in Sint-Joost mochten heropenen.

Burgemeester Emir Kir zegt "te betreuren dat duidelijke maatregelen ontbreken vanwege de bevoegde autoriteiten". "Nu eindigen we met verschillende situaties in aangrenzende gemeenten", zegt Kir.

Zo is sekswerk in Schaarbeek al sinds 15 juni toegelaten, maar komt Sint-Joost dus een halve maand later. In Schaarbeek moeten de bordelen dicht tussen 1 en 6 uur 's nachts, in Sint-Joost is dat nog een uurtje langer tot 7 uur 's morgens.

Protocol

Bovendien blijft sekswerk op zondag verboden in Sint-Joost. Volgens de gemeente is dat nodig "om de gezinsvriendelijke en residentiƫle roeping van de wijk te respecteren". De bordelen mogen op zondag pas om 18 uur openen.

Alle sekswerkers moeten zich aan het sectoriƫle protocol houden dat federaal minister van Middenstand Denis Ducarme (MR) en de GEES hebben opgesteld. Dat houdt onder meer in dat zowel de klant als de sekswerker een mondmasker moeten dragen, behalve tijdens orale seks, en dat de lakens systematisch verwisseld moeten worden na elke klant, tenzij lakens van polyurethaan gebruikt worden. Die moeten dan gedesinfecteerd worden na elke dienstverlening.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?