Serieverkrachter niet in beroep tegen veroordeling tot 12 jaar cel

© Google
| De veertiger pikte zijn slachtoffers vaak op nabij de campussen van de ULB en VUB of aan het Flageyplein in Elsene.

De serieverkrachter die minstens acht vrouwen heeft aangerand of verkracht door zich uit te geven als taxichauffeur, gaat niet in beroep tegen zijn veroordeling. De man was vooral in Elsene actief. Hij kreeg eind juni 12 jaar cel.

De veertiger pikte zijn slachtoffers vaak op nabij de campussen van de ULB en VUB of aan het Flageyplein in Elsene en maakte misbruik van het feit dat ze onder invloed van alcohol waren. Vaak ging het om jonge vrouwen die een taxi hadden besteld. De man, gekleed in een uniform van de Brusselse openbare vervoersmaatschappij MIVB, gaf zich dan uit als hun chauffeur. Vervolgens reed hij met zijn slachtoffers naar een donker steegje, waar ze seksueel werden misbruikt. Zijn laatste slachtoffer, een 20-jarige ULB-student, ontvoerde hij zelfs naar zijn woning, waar ze meermaals werd verkracht.

Na zijn veroordeling liet zijn advocaat optekenen dat de beklaagde vermoedelijk in beroep zou gaan tegen het vonnis, maar het Brusselse parket meldt vandaag dat dat uiteindelijk niet is gebeurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?