ULB-verkrachter opnieuw aangeklaagd voor seksueel misbruik

© PhotoNews
| De campus Pleinlaan, waar een ULB-studente werd opgepikt door de verdachte.

Yassine B., een 45-jarige man die vorig jaar in juni werd veroordeeld voor meerdere verkrachtingen van vrouwelijke studenten, staat opnieuw terecht voor zedendelicten uit september 2017. Dat bevestigde het Brusselse parket dinsdag aan La Dernière Heure. Hij zal op 15 april voor de strafrechter verschijnen. Afgelopen juni werd hij veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf voor vier verkrachtingen, vier aanrandingen, met als verzwarende omstandigheid ontvoering, en voor bedreiging met een mes, gepleegd tussen juli 2016 en november 2019.

Yassine B. is deze keer voor de strafrechter gedaagd op basis van een rechtstreekse dagvaarding van het openbaar ministerie, aldus La Dernière Heure. Het slachtoffer dat de klacht indiende, een studente, verliet in september 2017 een feestje in het Jefke, op de campus de la Plaine van de ULB, toen zij instapte in het voertuig van de dader, die zich voorstelde als taxichauffeur. Hij nam haar mee naar zijn huis in La Louvière en verkrachtte haar, aldus het dagblad.

Dit is dezelfde modus operandi die Yassine B. had gebruikt om slachtoffers van seksueel misbruik in de val te lokken, waarvoor hij reeds was veroordeeld. Hij richtte zich op vrouwelijke studenten die onder invloed waren en terugkeerden van studentenfeesten. Hij deed zich dan voor als taxichauffeur van 'Collecto' en bood hen een lift naar huis aan.

Het slachtoffer diende onmiddellijk een klacht in en ging naar het ziekenhuis voor een medisch onderzoek en een DNA-test. De politie beschikte niet over voldoende informatie om de dader te identificeren en sloot de zaak. Later konden ze een verband leggen met Yassine B., die toen werd gearresteerd.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?