Sinds juli meer dan 1.500 boetes in Brussel-Stad voor niet dragen van mondmasker

© Eveline Welschen-BRUZZ
| De mondmaskerplicht op het openbaar vervoer geldt al sinds de lockdown.

De Brusselse politie heeft sinds 1 juli in totaal 1.537 gerechtelijke processen-verbaal uitgeschreven voor het niet dragen van een mondmasker. Dat cijfer gaf de Brusselse burgemeester Philippe Close maandagavond mee op de gemeenteraad van de stad Brussel als antwoord op vragen van de gemeenteraadsleden David Weytsman (MR) en Bianca Debaets (CD&V) over de handhaving van de mondmaskerplicht.

Het dragen van een mondmasker werd omwille van de uitbraak van een tweede golf geleidelijk aan op meer plaatsen verplicht en sinds 12 augustus zelfs in het volledige Brussels Gewest. In de Brusselse voetgangerszone en de Nieuwstraat was het eerder al verplicht sinds 27 juli.

Sinds 1 juli deelde de Brusselse politie in totaal 1.537 gerechtelijke processen-verbaal, met bijbehorende boete van 250 euro, uit in de stad Brussel en haar deelgemeenten. Op grondgebied van Brussel-stad werden 1.312 pv's uitgeschreven, in Laken waren dat er 197 en in Neder-Over-Heembeek 28.

"Ik hoop dat de rechters de persoonlijke situatie van de personen ook af en toe bekijken, want 250 euro is veel, durf ik te zeggen. Toen we GAS-boetes uitdeelden, was er nog een gemeentelijke ambtenaar die de situatie van de beboete persoon bekeek, want soms waren er mensen met meerdere boetes en dat kan zwaar wegen. We hopen dat ze de thuissituaties bij het parket ook in rekening nemen," merkte burgemeester Close nog op.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?