Sint-Joost keurt arbeidsreglement voor telewerk goed

© PhotoNews
| 20 mei 2021: Emir Kir, burgemeester van Sint-Joost-ten-Node, bij de opening van een vaccinatiecentrum in de Groenstraat.

Sint-Joost-ten-Node heeft maandag het arbeidsreglement dat telewerk organiseert voor het gemeentepersoneel goedgekeurd. Wie van thuis uit werkt, krijgt onder meer een maandelijkse premie van 20 euro.

Burgemeester Emir Kir en zijn schepencollege bereikten een akkoord met de vakbonden over het arbeidsreglement. Met de gemeentelijke verordening schept Sint-Joost een duidelijk kader om telewerk te organiseren en te stimuleren. Het reglement werd unaniem goedgekeurd.

Volgens Kir was dit akkoord noodzakelijk. "Want door de aanhoudende gezondheidscrisis zal telewerken een belangrijke maatregel blijven is om de impact van Covid-19 te beperken. In deze vierde coronagolf was Sint-Joost dan ook een van de eerste gemeenten om het telewerk in te voeren," zegt de Tennoodse burgemeester.

Het gemeentepersoneel krijgt dankzij het arbeidsreglement verschillende hulpmiddelen ter beschikking. Zo hebben ze recht op een maandelijkse premie van 20 euro, maar ook op technische bijstand en extra materiaal (gaande van laptops tot klein bureaumateriaal). "En tegelijk wordt de continuïteit van de dienstverlening aan de bevolking gewaarborgd," aldus Kir.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?