© KVDP | Emir Kir in de straten van Sint-Joost.

Sint-Joost krijgt 40 nieuwe veiligheidscamera's

TDN
© BRUZZ
28/01/2019

De gemeente Sint-Joost-ten-Node zal in de komende legislatuur investeren in 40 nieuwe veiligheidscamera’s. Volgens burgemeester Emir Kir (PS) wordt dat gedaan op vraag van de inwoners.

In 2019 zal Kirs administratie in samenspraak met de politiezone Brussel-Noord nagaan waar er best extra camera’s komen. Op het einde van de legislatuur zal de dichtbevolkte Brusselse gemeente 85 “hoogperformante” veiligheidscamera’s tellen.

“Op dat gebied zal Sint-Joost tot de best uitgeruste gemeenten van België behoren. Sint-Joost telt 120 straten, met de 85 camera’s is twee derde van ons grondgebied gedekt”, aldus Emir Kir in La Dernière Heure.

De bedoeling is dat misdadigers op heterdaad betrapt kunnen worden, doordat agenten de beelden in real time bekijken. Daarnaast zal het parket over goede beelden beschikken, zodat het makkelijker wordt om een onderzoek te voeren.

Het Tennoodse college maakt van veiligheid een topprioriteit tijdens de legislatuur. Zo moeten er ook extra agenten, met wandel- en fietspatrouilles, komen. “We zijn ook bezig met een ambitieus verlichtingsplan voor de openbare wegen, om het veiligheidsgevoel in de gemeente te verbeteren”, aldus nog Kir.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node, Samenleving, bewakingscamera, veiligheidscamera, Emir Kir

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie