Helmetwijk kiest voor verkeersveiligheidscampagne voor kinderen

helmet looper
© Looper
| De campagne moet weggebruikers ervan bewust maken dat er ook kwetsbare kinderen op straat spelen.
© Looper
| De campagne moet weggebruikers ervan bewust maken dat er ook kwetsbare kinderen op straat spelen.

Inwoners van de Helmetwijk in Schaarbeek konden via een app en een speciaal daarvoor ontworpen website kiezen hoe ze de verkeersveiligheid wilden verbeteren in hun wijk. Uit vijf projecten kozen ze voor een sensibiliseringscampagne voor kinderen.

De verkeersveiligheid moet naar omhoog in Schaarbeek, ook in de Helmetwijk. Stadsbeweging BRAL en de VUB ontwikkelden daarom een website en een app, Looper genaamd, om burgers te betrekken bij de veranderingen aan de straat. Wat vindt de burger eigenlijk belangrijk?

Uit die bevraging kwamen vijf mogelijke projecten. Van een betere signalisatie op de kruising van de Helmetsesteenweg en de Waelhemstraat, tot vernauwen van straten, snelheidsmeters of een sensibiliseringscampagne voor de aanwezigheid van kinderen op straat. De bevraagde burgers kozen voor het laatste project.

De initiatiefnemers van Looper gaan nu samen met La Gerbe AMO, een hulpcentrum voor jongeren, het idee verder uitwerken. In het voorjaar van 2019 moet de hele campagne feestelijk ingehuldigd worden. Een beeld (zie foto) op de website toont al wat het kan worden. Kleurrijke straatbekleding, duidelijke verkeersborden en helder geschilderde paaltjes moeten vooral automobilisten zich bewust maken van andere, zwakke weggebruikers.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?