Sint-Joost nog steeds niet aangesloten bij BE-Alert

80 procent van de Belgische gemeenten is aangesloten bij waarschuwingssysteem BE-Alert, blijkt uit de nieuwste cijfers van het Crisiscentrum. Het Brusselse gewest doet het iets beter, met slechts één van de 19 gemeenten die niet is aangesloten. In die gemeente, Sint-Joost-ten-Node, laat de aansluiting wel al even op zich wachten.

Eind februari 2019 bleek al dat Sint-Joost nog geen lid was. Toen zei Murielle Deleu, woordvoerster van de burgemeester Emir Kir (PS), nog dat het ging om "een kwestie van weken".

BE-Alert bevestigt dat zij tot op heden geen dossier voor Sint-Joost hebben ontvangen: "Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ze er intern in de gemeente niet mee bezig zijn". Het gemeentebestuur verwijst voor verdere informatie door naar de administratie die bezig is met dit dossier, die pas op dinsdag opnieuw opengaat.

BE-Alert ging van start in februari 2017. Het is een alarmeringssysteem waarmee overheden en gemeenten de burgers kunnen waarschuwen in een noodsituatie. Burgers kunnen zich ook inschrijven via de website van BE-alert.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?