Emir Kir, burgemeester van Sint-Joost-ten-Node

| Emir Kir, burgemeester van Sint-Joost-ten-Node.

Sint-Joost richt eigen registratiepunt op voor vaccinatie

KVDP
© BRUZZ
22/04/2021

Burgemeester Emir Kir wil de bewoners van zijn gemeente aansporen tot vaccinatie via een sensibiliseringscampagne. Er komt een wekelijks informatie- en registratiepunt op het Sint-Joostplein en de gemeente zal 10.000 folders uitdelen. “Mijn oproep is duidelijk: laten we alle kansen aangrijpen om het draagvlak bij de bevolking te garanderen.”

De gemeente Sint-Joost-ten-Node had in februari al een campagne rond vaccinatie gelanceerd, onder meer met een gratis infonummer en een vervoersaanbod naar de vaccinatiecentra. Nu het Brusselse vaccinatieplatform Bruvax gelanceerd is, wil de kleinste, maar dichtsbevolkte gemeente van het land de inspanning opvoeren.

De gemeente voorziet “een grootschalige affichering” en zal 10.000 folders verdelen. De gemeente zal ook een webinar over vaccinatie organiseren en elke donderdag wordt een informatiepunt ingericht op het Sint-Joostplein. Daar zullen bewoners zich ook kunnen registreren voor de vaccinatie.

“Wij leveren aanzienlijke inspanningen en blijven voortdurend in dialoog met alle beleidsmakers om de burger te begeleiden in wat voor hem soms een hindernisbaan lijkt: de toegang tot het vaccin”, aldus burgemeester Emir Kir (onafhankelijk). “Mijn oproep is duidelijk: laten we alle kansen aangrijpen om het draagvlak bij de bevolking te garanderen."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni