Sint-Joost-ten-Node lanceert coronacampagne voor jongeren

© PhotoNews
| Iedereen moet de afstandregel volgen, zeker jongeren.

De gemeente Sint-Joost-ten-Node lanceert een coronacampagne en een actieplan dat zich vooral richt op jongeren. De campagne met als titel 'Door veilig gedrag houden we het veilig!' loopt van 21 augustus tot 20 september 2020. Doel: jongeren - maar eigenlijk iedereen - eraan herinneren zich aan de afstandsregels te houden.

De laatste cijfers laten zien dat jongeren deze keer zwaar worden getroffen. “Het is van essentieel belang om hen duidelijk te maken dat de afstandsregels een daad van solidariteit zijn om niemand in gevaar te brengen”, aldus burgemeester Emir Kir (PS). “Wij willen dat onze jongeren de beste ambassadeurs zijn in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus. Dit begint met bewustmaking en de overtuiging dat zij verandering kunnen brengen en kunnen bijdragen aan het omkeren van de tendens."

Ze mikken op doeltreffende communicatiedragers, mobilisatie van influencers, aanwezigheid op de sociale netwerken, podiumkunsten op straat, medische conferenties over het onderwerp, getuigenissen van personen die de ziekte hebben opgelopen enzovoort om de jongeren te sensibiliseren.

Voor iedereen

Deze campagne is niet alleen bedoeld voor jongeren, maar voor alle inwoners. Sint-Joost-ten-Node wil dit doel realiseren door onder meer de plaatsing van zeven gevelspandoeken, honderd clean tags met semi-permanente ecologische verf en honderdtwintig panelen op de gemeentelijke masten die iedereen eraan moet doen herinneren zich aan de afstandsregels en de mondmaskerplicht te houden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?