Dakloos in Brussel.

Sint-Joost-ten-Node verlengt opvang voor daklozen tijdens exitfase

© Belga
25/06/2020

Sint-Joost-ten-Node verlengt de opvang voor daklozen die het had ingesteld tijdens de lockdown en waarvoor het de jeugdherberg 'Le CHAB' in de Dwarsstraat had opgevorderd. De beslissing zorgt ervoor dat 48 daklozen er nu onderdak krijgen tot eind september. Dan komt er mogelijk een permanente oplossing.

De verlenging van de opvordering van de jeugdherberg kadert binnen het sociale noodplan en de strijd tegen isolement van de gemeente Sint-Joost-ten-Node. In eerste instantie werd de noodopvang ingesteld om de meest kwetsbaren op te vangen tijdens de sanitaire crisis. Een team van vijftien personen zorgt in de jeugdherberg voor de nodige dagelijkse psychosociale omkadering van de daklozen.

"Dankzij een samenwerking met de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie kunnen we dit initatief tot september verlengen. Het is een welgekomen opvang van enkele maanden voor de dakloze personen en op gemeentelijk niveau geeft dit ons de tijd om een blijvend woonproject in een gemeentelijke opvangtehuis te concretiseren", vertelt burgemeester Emir Kir. (PS)

Voor dat permanent project werden twee gebouwen gevonden die na een herinrichting dienst kunnen doen als een permanente opvang.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node , Samenleving , daklozen , daklozen coronavirus , coronacrisis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni