Site van Recyclart wordt officieel nieuwe culturele productiepool

© Recyclart
| Recyclart in de Molenbeekse Manchesterstraat.

De Brusselse regering heeft haar goedkeuring gegeven aan de herontwikkeling van de industriële site in de Manchesterstraat in Sint-Jans-Molenbeek tot een nieuwe culturele, creatieve en artistieke productiepool. Op deze site is nu al het cultuurhuis Recyclart gevestigd. Brussels minister-president Rudi Vervoort maakt bekend dat in 2022 de eerste werkzaamheden van start gaan.

De industriële sites op de nummers 13, 15, 17 en 19 in de Manchesterstraat in Molenbeek werden begin 2018 aangekocht door de Brusselse regering in het kader van het stadsvernieuwingscontract "Heyvaert - Poincaré". Na een eerste studie nam de regering in april 2019 de princiepsbeslissing om de vestiging om te bouwen tot een nieuwe culturele pool die aansluiting vindt bij reeds bestaande instellingen in de buurt zoals Charleroi danse en Cinemaximiliaan.

In 2019 werden bovendien al de eerste werken uitgevoerd op de site in de Manchesterstraat, zodat Recyclart er nu al beschikt over ruimtes voor concerten en andere ontmoetingen. Dankzij de definitieve herontwikkeling is het voortbestaan van Recyclart op de site verzekerd. In 2022 gaan de eerste werkzaamheden van start en de opening van de nieuwe infrastructuur is in 2025 voorzien.

"Dankzij dit project en de investeringen in stadsherwaardering creëert deze nieuwe culturele, artistieke en creatieve productiepool een werkruimte waarin vrijwel 100 mensen aan de slag kunnen. Voor deze Molenbeekse wijk betekent dit ook een verdere stap in de positieve dynamiek die er ontstaan is," zegt minister-president Vervoort.

Het project kan rekenen op een investering van om en bij de 14 miljoen euro voor de werken en 1,68 miljoen voor de architectuurstudies.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?