| Slagerszoon met een brilletje (rechts).

Slagerskoppel wil Molenbeek van andere kant laten zien in 'Het gezin'

BVR
© BRUZZ
28/08/2019

Molenbeek in een positief daglicht stellen. Dat is het hoofddoel van slager Johan, die samen met zijn vrouw Ria en hun drie kinderen negen weken lang te zien zullen zijn in het tweede seizoen van de VRT-realityreeks Het gezin. "Als er hier een moord of ongeval gebeurt, staan er 50 journalisten. Maar Molenbeek is zoveel meer."

Het West-Vlaams slagerskoppel Johan Degroote en Ria Desmet runt nu al bijna 28 jaar een zaak op de Gentsesteenweg in Hoog Molenbeek. Ze wonen boven de zaak. Vanaf 4 september zijn ze met hun drie kinderen te zien in ‘Het Gezin’, een reality-reeks op Eén. Met onbemande camera’s wordt hun leven en dat van 5 andere gezinnen geregistreerd en ‘ongefilterd’ getoond.

In de trailer is alvast te zien hoe zoon Ruben in zijn eerste rijles met vader brokken maakt. “Dat was op een industrieterrein in Zellik”, zegt Johan, “en het was niet om te lachen. Heel mijn auto is naar de kloten.”

Moord, brand en slagers

Zoon Ruben ging akkoord om deel te nemen aan het programma omdat hij in de showbizz zit. Maar voor Johan, die het gezin inschreef, ligt dat anders. “Mijn hoofddoel was om Molenbeek in een positief daglicht te stellen. Als er een ongeval of moord gebeurt, staan hier 50 journalisten. Maar Molenbeek is veel meer dan dat. En de reeks toont dat ook. Zo schrok ik zelf nog toen ik de dronebeelden zag: zo groen dat Molenbeek is! We wonen hier heel graag.”

Het koppel behoort tot de laatste generatie West-Vlaamse slagers die naar Brussel trok. “Ze hebben mij wijsgemaakt dat ik er op tien jaar binnen zou zijn. Maar achtentwintig jaar later zit ik hier nog”, grapt Johan. “Later heb ik zelf heb nog andere slagers opgeleid, zoals Jan en Krista aan het Flageyplein, en Hendrik Dierendonck (met een slagerij in de Sint-Katelijnestraat, red.).”

De reeks is vanaf 4 september te zien maar het gezin zelf kreeg al een voorsmaakje onder ogen. “Wat ik dacht toen ik mezelf zag? Dik! Ik ben meteen beginnen diëten.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Samenleving, vrt, reality-reeks, slagerij

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni