Slecht weer op komst: nummer 1722 geactiveerd

© BRUZZ/FDR

Het Koninklijk Meteorologisch Instituut van België (KMI) waarschuwt voor slecht weer. De FOD Binnenlandse Zaken activeert daarom tijdelijk het nummer 1722.

Volgens de website van het KMI is er vrijdag kans op lokale, intense buien en kunnen er plaatselijk rukwinden tussen 50 en 70 kilometer per uur waargenomen worden. Of dat in Brussel ook zo zal zijn, is nog niet duidelijk.

Het activeren van het nummer 1722 gebeurt preventief bij een aankondiging van storm of onweer. De bedoeling is dat mensen naar 1722 bellen als ze de brandweer nodig hebben, maar er niemand (potentieel) in levensgevaar is. Dat heeft de bedoeling om de burger weg te houden van de noodnummers wanneer er geen sprake is van een levensbedreigende of potentieel levensbedreigende situatie.

De FOD benadrukt dat het nummer 1722 geen noodnummer is. Enkel de nummers 112 (brandweer, ambulance) en 101 (politie) zijn noodnummers.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?