| Op dit verlaten privéterrein in de Paviljoenstraat stampte een dertigtal Roemenen een kleine sloppenwijk van houten huisjes uit de grond.

Sloppenwijkje in Schaarbeek ontmanteld

TDN
© BRUZZ
20/08/2018
Updated: 21/08/2018 10.49u

De politie van de zone Brussel-Noord heeft maandagvoormiddag het sloppenwijkje in de Paviljoenstraat ontmanteld. Die operatie verliep heel vlot. De Roemenen die er hun houten hutjes hadden opgetrokken waren op de hoogte van de ontruiming en hadden het privéterrein al verlaten, op één iemand na. Op het terrein komt een appartementsgebouw.

Een 50-tal woonwagenbewoners had zich vlak naast het gebouw van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten geïnstalleerd op een verlaten privéterrein, meldt het kabinet van burgemeester Clerfayt (Défi). Er woonden zowel mannen, vrouwen als jonge kinderen in zelfgebouwde hutjes.

De gemeente Schaarbeek had de eigenaar van het terrein in april gevraagd om de site vrij te maken na klachten van buurtbewoners. "Ondanks veelvuldig aansporen heeft het maanden geduurd voor de eigenaars de nodige stappen hebben gezet om het terrein af te sluiten", luidt het bij Clerfayt.

Volgens de burgemeester woonde uiteindelijk een 50-tal mensen op de site, in zeer onhygiënische omstandigheden. De eigenaar stapte uiteindelijk naar het vredegerecht, dat de ontruiming van het terrein beval. Daar moet eerstdaags een appartementsgebouw met 18 flats en 16 parkeerplaatsen verrijzen.

Vorige week bracht de lokale politie de bewoners van het illegale kamp op de hoogte van die beslissing. De woonwagenbewoners werd gevraagd het terrein voor maandagochtend te verlaten. "Toen de patrouille er arriveerde, waren de bewoners al vertrokken", zegt Audrey Dereymaeker van de zone Noord aan BRUZZ.

Eén bewoner was nog achtergebleven om met de wijkinspecteurs te praten, maar van de anderen was geen spoor meer. "De groep heeft een andere oplossing gevonden. We weten niet waar ze zich nu bevinden. Ze zijn vrij om te gaan waar ze willen", aldus Dereymaeker.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek , Samenleving , Politiezone Noord , sloppenwijk , Paviljoenstraat

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni