Dankzij zogeheten wekelijkse 'verdoken acties' betrapt en beboet de stad Brussel vaker sluikstorters. De voorbije drie jaar werden ruim 13.000 boetes uitgeschreven. Elke dag worden gemiddeld 19 mensen bekeurd.

Tijdens de 'Verdoken Acties' trekken de politie en de dienst Netheid samen op patrouille in de verschillende wijken van de stad, zowel overdag als 's avonds.

Zo werd er zaterdag 6 november een actie gehouden in hoog Laken van 19u tot 2u, laat het stadsbestuur weten in een mededeling. Op woensdag 10 november was het de beurt aan het lagergelegen deel van de gemeente tussen 17u tot 23u en op 18 november hebben de gemengde brigades een actie uitgevoerd in de zone De Kaaien. In totaal werden toen ongeveer veertig mensen betrapt op sluikstorten.

In oktober 2007 stelde schepen van openbare Netheid Karine Lalieux (PS) een strijdplan op voor de openbare netheid. Sindsdien mag Brussel-Stad zelf boetes innen. Tussen oktober 2007 en oktober 2010 is dat dan ook al 13.386 keer gebeurd. Per dag worden gemiddeld 19 sluikstorters betrapt, in september 2010 klom dat aantal zelfs op tot 34.

'Verdoken acties' waar politie en de dienst Netheid samenwerken zijn er al sinds november 2008. Ondertussen werden er al honderden georganiseerd, gemiddeld een per week.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni