De Brusselse politie

Sluiting horeca: Brusselse politie houdt vinger aan de pols

© Belga
13/03/2020

Vrijdagavond om middernacht moeten alle restaurants en cafés toe. In het Brusselse stadscentrum zal de politie van de zone Brussel Hoofdstad-Elsene de vinger aan de pols houden, zodat dat veilig verloopt, meldt het kabinet van Brussels burgemeester Philippe Close (PS).

Het Brussels stadscentrum is met zijn vele cafés en restaurants een hotspot voor het uitgaansleven en dus is het de vraag of alle uitbaters, en natuurlijk ook de klanten, zich willen en zullen houden aan de verplichte sluiting.

"De stad en de politie zullen de gepaste maatregelen nemen opdat alles veilig verloopt . Er is een permanente monitoring en we houden de vinger aan de pols", meldt Maïté Van Rampelbergh, woordvoerster van burgemeester Close.

Het is dus ook voor de Brusselse politie nog afwachten hoe de sluiting verloopt en of er strenger zal moeten worden ingegrepen. Mogelijk gaan mensen hier en daar privéfeesten houden of proberen ze onder de radar te blijven. Daarom roept de stad Brussel op het gezond verstand te gebruiken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, corona, horeca, politie brussel hoofdstad-elsene

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni