Snelste tijd in 20 km door Brussel voor: El Qady en Soccol

ABZ
© BRUZZ
29/05/2016

Najim El Qady finisht als eerste man aan de eindstreep van de 20 km door Brussel in het Jubelpark. Hij liep de hele tijd vooraan en legde de 20 kilometer af in een tijd van 1 uur en 18 seconden. Bij de vrouwen haalt Manuela Soccol, de winnares van vorig jaar, opnieuw de eerste plaats.

Al bij zijn aankomst in het Jubelpark, op nog amper 400 meter van de eindstreep wierp El Qady al kushandjes naar de supporters aan de zijlijn, want toen was het al duidelijk dat de overwinning voor hem zou zijn. Bij de laatste meters stak hij de Marokkaanse vlag trots in de lucht.

Bij de vrouwen finisht Manuela Soccol als eerste. In een tijd van één uur en een kwartier eindigt ze net iets trager dan in 2015. “Vorig jaar had ik een haas bij om voor mij het tempo te maken, nu deed ik het alleen. Vandaag was voor mij een goede voorbereiding op de olympische spelen van Rio. Daar ga ik mijn beste tijd proberen evenaren”, zegt Soccol.

De tweede man over de eindstreep is Regis Thonon. De winnaar van 2015, de Belg Abdelhadi El Hachimi eindigt op de derde plaats. “Een perfecte training voor de wedstrijd die ik in Australië ga lopen op 3 juli.” Abdelhadi hield tijdens de 20 kilometer lange tijd stand op de tweede plaats, maar hij werd op het einde alsnog ingehaald door Thonon.

20 km door Brussel 2016

Op zondag 29 mei is er de 37e editie van de 20 kilometer dan Brussel. Niet minder dan 40.000 deelnemers van 113 verschillende nationaliteiten zullen deelnemen aan het grootste loopevenement van Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Sport, 20 km door Brussel 2016

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni