SolarClick installeert zonnepanelen op zwembad van Laken

© Sibelga
| De inhuldiging van de 648 nieuwe zonnepanelen op het zwembad van Laken.

Op het dak van het zwembad van Laken zijn 648 zonnepanelen geïnstalleerd in het kader van het gewestelijke programma Solar-Click. Met dit project, dat tot nu toe het grootste is van de hele reeks, beschikt Stad Brussel nu over zes openbare gebouwen die uitgerust zijn met zonnepanelen.

In samenwerking met Sibelga en Leefmilieu Brussel heeft Stad Brussel voor 1.100 m² aan fotovoltaïsche panelen geïnstalleerd op de Baden van Laken. De installatie zou gemiddeld 177.578 kWh/jaar moeten produceren, wat overeenstemt met ongeveer 50 Brusselse huishoudens. De zonnepanelen moeten bovendien voorzien in 35 procent van het elektriciteitsverbruik van het zwembad zelf.

Schepen van Klimaat en Sport van de Stad Brussel, Benoit Hellings (Ecolo) noemt dit indrukwekkend. “Dit is een volgende stap in de globale strategie van de Stad Brussel om de klimaatverandering te bestrijden”, zegt hij. Verder verwijst Hellings naar de andere ingrepen waar Stad Brussel een voorbeeldfunctie wil innemen, zoals het gebruik van kurkballen in plaats van rubberen en de afschaffing van plastic wegwerpbekers.

Stad Brussel investeerde een bedrag van twintig miljoen euro in SolarClick voor de installatie van zonnepanelen over een periode van vier jaar (2017-2020). Alain Maron (Ecolo), minister van Klimaattransitie en Leefmilieu, besluit dat het project een goede zaak is voor zowel openbare instellingen, “doordat zij kunnen genieten van de gratis geproduceerde elektriciteit”, als voor het Gewestelijk Klimaatfonds, “dat gefinancierd wordt met de inkomsten uit de groenestroomcertificaten.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?