Speciaalzaak Le P’tit Beur moet deuren sluiten na rechtszaak

© Fouad Zabata
| Le P'tit Beur anno 2017.

Eigenaar Fouad Zabata moet eind november zijn kruidenier en bistro Le P'tit Beur in Sint-Gillis sluiten, zo luidt het vonnis van de rechter na een zaak die ruim twee jaar aansleepte.

Het geschil zou gaan om een clausule in het huurcontract die Zabata verbood horeca-activiteiten uit te oefenen in het pand. Zabata werd hier naar eigen zeggen pas van op de hoogte gebracht na het contract ondertekend te hebben.

“De mede-eigenaar van het pand verbood mijn eigenaar er horeca-activiteiten uit te voeren,” zegt Zabata aan BRUZZ. “Toen ik dit te weten kwam had ik al 100.000 euro geleend en geïnvesteerd in renovatiewerken. Ik kon niet meer terug. Alle belanghebbenden, inclusief de eigenaar, hebben zich toen tegen mij gekeerd. Na de rechtszaak sta ik op straat.”

De rechtszaak duurde meer dan twee jaar. Het slotvonnis: Le P'tit Beur moet eind november dicht. Al gaat Zabata nog in beroep.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?