Speelpleinen VGC gaan deze zomer open

© Ivan Put

Ondanks corona blijft de speelpleinwerking van de Vlaamse Gemeenschapscommissie behouden. De jaarlijkse capaciteit van het speelpleinenaanbod blijft hetzelfde als vorig jaar. Er zijn 14.500 plaatsen beschikbaar op meer dan 50 locaties. “Onze administratie werkt hard om alles in veiligere omstandigheden te organiseren.”

Op de Nationale Veiligheidsraad is beslist dat de zomerkampen en speelpleinwerkingen deze zomer mogen doorgaan, onder veiligheidsvoorwaarden. De VGC belooft het eigen zomeraanbod op een veilige manier te organiseren. De jaarlijkse capaciteit blijft behouden: er zijn dit jaar 14.500 plaatsen beschikbaar op meer dan 50 locaties.

“Net als vele ouders en kinderen ben ik opgelucht dat de zomerkampen en speelpleinwerkingen deze zomer kunnen doorgaan,” vertelt collegevoorzitter Elke Van den Brandt. (Groen) “Onze administratie werkt keihard om dat in veiligere omstandigheden te organiseren. Het resultaat mag er wezen: een gevarieerd en plezierig aanbod, voor alle ketjes.”

Door de coronacrisis vindt Van den Brandt dat het vakantieaanbod van de VGC meer dan ooit een belangrijke rol speelt in de ontwikkelingskansen van de kinderen. “Al spelend leren kinderen zoveel meer. Ze ontdekken de diversiteit van de stad, hun taalontwikkeling wordt gestimuleerd, en vooral: ze maken plezier."

Verdere uitbreiding

"Waar nodig bekijken we of we het aanbod nog verder kunnen uitbreiden," klinkt het bij Pascal Smet (one.brussels), collegelid bevoegd voor jeugd. "Naast het VGC-aanbod zorgen ook onze vele partners voor een ruim zomeraanbod. We ondersteunen hen daarin zodat alle Brusselse ketjes een fantastische staycation tegemoet gaan."

Focus op hygiëne

De meeste speelpleinen gaan door op de oorspronkelijke locatie. Ze gaan door in bubbels van 50 personen, inclusief begeleiders. Binnen de bubbel hoeven de kinderen geen mondmasker te dragen. Er zal veel aandacht gaan naar hygiëne, zoals handen wassen voor en na elke activiteit.

Hetzelfde geldt voor het aanbod van de gemeenschapscentra, de VGC-sportdienst en jeugdcentrum Aximax. “Onze teams doen het onmogelijke om een fijne speelzomer te organiseren. De ouders mogen hun kinderen met een gerust hart inschrijven,” besluiten Smet en Van den Brandt.

Meer informatie over de inschrijvingen vind je op www.vgcspeelpleinen.be.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?