Spontaan feestje lokt honderdtal jongeren naar Sint-Katelijneplein

© Belga
24/04/2021

Op het Sint-Katelijneplein in het centrum is vrijdagavond een honderdtal jongeren spontaan samengetroept om er - ondanks de geldende coronamaatregelen - hun vrijheid te vieren. Agenten van de politiezone Brussel-Hoofdstad/Elsene evacueerden het plein, maar niemand werd gearresteerd.

Omstreeks 21.40 uur, net voor de avondklok van 22 uur die in het Brussels gewest geldt, kreeg de politie enkele oproepen binnen van feestvierende mensen die zich verzamelden op het Sint-Katelijneplein. Op foto's is te zien dat het vooral om jongeren gaat en dat de coronamaatregelen niet gerespecteerd werden.

Er werd niet voldoende afstand gehouden, er werd gedanst en de aanwezigen droegen vaak geen mondmasker. Ook het alcoholverbod in de publieke ruimte werd niet door iedereen gerespecteerd. "We zijn ter plaatse geweest en hebben er iedereen uitgenodigd om de plaats te verlaten. Er werden geen incidenten gemeld", vertelt politiewoordvoerster Ilse Van de keere.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, feestje Sint-Katelijneplein, jongeren coronacrisis, politiezone Brussel-Hoofdstad/Elsene

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie