Nieuw alcoholverbod in Stad Brussel van kracht

Sinds het alcoholverbod in de Brusselse voetgangerszone op 1 februari in werking trad, werd er nog geen enkele boete geïnd.
© Kevin Van den Panhuyzen / BRUZZ
| Het alcoholverbod trad in februari in werking.
© Kevin Van den Panhuyzen / BRUZZ
| Het alcoholverbod trad in februari in werking.

In een groot deel van het Brusselse stadscentrum is het vanaf vandaag/maandag de klok rond verboden alcohol te drinken. De maatregel komt er na klachten van buurtbewoners en zal een jaar gelden.

Begin februari werd al een alcoholverbod tussen middernacht en zes uur 's ochtends ingesteld in de Voetgangerszone. Op de openbare weg tussen het Fontainasplein en het De Brouckèreplein riskeerden overtreders een boete van 350 euro. De maatregel moest een oplossing bieden voor de vele overlastproblemen veroorzaakt door dronkaards, met name rond het Beursplein.

Omdat de overlast zich als gevolg van het verbod verplaatst zou hebben, wordt die maatregel verder uitgebreid naar het hypercentrum van de stad. Bovendien zal het verbod niet enkel 's nachts, maar wel het klokje rond gelden. De druk van de bewoners van de Vismarktbuurt was door toedoen van dronken lieden te groot geworden.

De maatregel zal betrekking hebben op een groot deel van de publieke ruimte in het hypercentrum van de stad. De Grote Markt zou gevrijwaard blijven van het verbod. Alcohol kopen in winkels, en alcohol consumeren op terrassen blijft toegestaan.

Uitbreiding perimeter alcoholverbod brussel centrum vanaf 5 oktober 2020
© BRUZZ/Peter Dhondt
| De huidige perimeter en de uitbreiding vanaf 5 oktober 2020 van het verbod op alcoholconsumptie in brussel-centrum

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?