Stad Brussel breidt alcoholverbod uit

20190917 bankjes voetgangerszone
© Kevin Van den Panhuyzen-Bruzz

Vanaf 5 oktober is het de klok rond verboden om alcohol te drinken in een groot deel van het hypercentrum in Stad Brussel. De maatregel komt er naar aanleiding van talrijke klachten van buurtbewoners, en zal een jaar blijven gelden.

Dat kondigt burgemeester van Stad Brussel Philippe Close (PS) aan in La Dernière Heure, en wordt door zijn woordvoerster aan onze redactie bevestigd. Eerder werd al een alcoholverbod tussen middernacht en zes uur 's ochtends ingesteld in de Voetgangerszone. Omdat de overlast zich als gevolg van het verbod verplaatst zou hebben, wordt de huidige maatregel verder uitgebreid.

De maatregel zal volgens La Dernière Heure betrekking hebben op een groot deel van de publieke ruimte in het hypercentrum van de stad. De Grote Markt zou gevrijwaard blijven van het verbod. Alcohol kopen in winkels, en alcohol consumeren op terrassen blijft toegestaan.

De burgemeester geeft toe deze maatregel niet met plezier te nemen. "Ik hoop dat dit decreet niet de norm wordt op lange termijn, want ik kan begrijpen dat mensen een glaasje willen drinken in een park, maar vandaag is dat niet meer mogelijk. Het evenwicht is verstoord. De overlast als gevolg van alcoholgebruik is voor de inwoners van bepaalde wijken ondraaglijk geworden", betreurt de burgemeester.

Vanaf 5 oktober 2020 is het de klok rond verboden om alcohol te drinken in deze zones van het hypercentrum in Stad Brussel. De maatregel komt er naar aanleiding van talrijke klachten van buurtbewoners, en zal een jaar blijven gelden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel
Vooraan op BRUZZ

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?