Spullenhulp redt spullen uit containerpark

© Spullenhulp
| Het inzamelpunt van Spullenhulp in het containerpark.

Wie in Sint-Pieters-Woluwe grofvuil gaat wegbrengen, kan er nu ook zijn spullen achterlaten die eigenlijk nog bruikbaar zijn. Sinds vorig week heeft Spullenhulp op die plaats een inzamelpunt met een medewerker.

Veel mensen brengen spullen naar het containerpark die eigenlijk nog bruikbaar zijn. Om meubels, kledingstukken en andere voorwerpen te redden van de vernietiging, heeft Spullenhulp sinds 6 februari een inzamelpunt geopend bij het containerpark in Sint-Pieters-Woluwe.

“Op die manier kunnen mensen al hun spullen in één keer wegbrengen,” legt woordvoerder Odile Dayez uit aan BRUZZ. “Ook voor ons is het praktisch, want ruim tien procent van de spullen die de mensen bij ons inleveren, is eigenlijk afval. Daar moeten we voor betalen als we het wegbrengen. Op deze manier maken we ter plaatse een selectie en nemen we alleen de bruikbare spullen mee.”

Bij het inzamelpunt is één werknemer van Spullenhulp voltijds in dienst. Die krijgt versterking van twee werknemers die via een sociaal tewerkstellingsproject van het OCMW werken.

Over een jaar wordt het project geëvalueerd, en mogelijk uitgebreid. “Op dit moment zijn er nog geen pistes in andere gemeentes, maar dat zouden we wel graag willen," zegt Dayez. "Daarvoor is een samenwerking nodig met Net Brussel en de gemeente.”

Spullenhulp hoopt aan het eind van het jaar 150 ton extra spullen op te halen. Tot nu toe is de dagelijkse doelstelling ruimschoots gehaald. “De resultaten uit de eerste week zijn bemoedigend,” zegt Dayez nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?