23 ilot sacré beenhouwersstraat restaurant terras toerist toerisme toeristen
© Kevin Van den Panhuyzen-BRUZZ | (archiefbeeld)

Stad Brussel gaf al 280 horecazaken goedkeuring voor uitbreiding terras

© Belga
05/06/2020

De stad Brussel heeft donderdag al aan 280 horecazaken een goedkeuring gegeven om hun terras uit te breiden bij de heropening van de cafés en restaurants op maandag 8 juni. Dat maakt Brussels schepen voor Economische Zaken Fabian Maingain (DéFI) bekend. Er kwamen al ongeveer 350 aanvragen binnen voor een terrasuitbreiding.

Om de horecauitbaters tegemoet te komen voor het plaatsverlies dat ze lijden door de naleving van de hygiënemaatregelen die omwille van de coronacrisis opgelegd worden, heeft de stad Brussel, net zoals vele andere steden en gemeenten, cafés en restaurants de mogelijkheid gegeven om een terrasuitbreiding aan te vragen.

Op dit moment liepen er al 350 aanvragen binnen en die kunnen ook nog in de komende dagen worden ingediend. Het kabinet van schepen Maingain laat weten dat er donderdag al 280 aanvragen werden goedgekeurd. En dat aantal kan nog toenemen in de volgende dagen na evaluatie van de overige dossiers.

"De aanvragen voor een terrasuitbreiding situeren zich in zowat alle wijken, maar toch voornamelijk in de vijfhoek, aangezien het aantal horecazaken daar sterker aanwezig is", vertelt Aurore Borrens, woordvoerster van schepen Maingain.

De vijfhoek en de voetgangerszone zal na de heropening van de cafés mogelijk opnieuw een echte ontmoetingsplek worden. Bovendien bestaat de kans dat de stad Brussel hier en daar parkeerplaatsen zal schrappen om meer plaats te geven aan de terrassen van de horeca.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Brussel-Stad, Samenleving, Economie, terrasuitbreiding, Fabian Maingain

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie