3 ilot sacré beenhouwersstraat restaurant terras toerist toerisme toeristen
© Kevin Van den Panhuyzen-BRUZZ

Ook Vorst wil horeca helpen met terrasuitbreiding

SG
© BRUZZ
01/06/2020

Het schepencollege in Vorst spoort horeca-uitbaters aan een aanvraag in te dienen voor een terrasuitbreiding. Hiermee steekt Vorst, net als Sint-Lambrechts-Woluwe afgelopen vrijdag, de zwaarst getroffen sector een hart onder de riem.

"Het is van essentieel belang om de horecasector de kans te geven om in goede omstandigheden opnieuw op te starten,” vertelt bevoegd schepen Charles Spapens (PS) in La Capitale. “Daarnaast is het ook belangrijk dat buurtbewoners er de gezelligheid wat kunnen terugvinden.”

De terrasuitbreiding kan worden gedaan op de stoep of parkeerplaats in het verlengde van het etablissement. Hierdoor blijft er voldoende ruimte vrij voor zwakke weggebruikers om de social distance te behouden.

Wanneer cafés en restaurants opengaan is nog altijd niet geweten. Hoogstwaarschijnlijk is dit 8 juni, maar de gemeente wil dat de horeca sowieso startklaar is voor die datum.

Veilige zomer

"We doen er alles aan om de openbare ruimte zo veilig en gastvrij mogelijk te maken voor alle buurtbewoners die deze zomer in eigen land blijven,” besluit burgemeester Stéphane Roberti. (Ecolo) “Dat brengt veel verbeteringen met zich mee. De uitbreiding van de terrassen is er daar één van."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst, Samenleving, terrasuitbreiding, Brusselse horeca, coronacrisis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie