De nieuwe horecagroep Nonante Folies wil de Belgische brasseriekeuken nieuw leven inblazen. Op 6 juni opende ze een eerste locatie met plaats voor 200 man in de schaduw van het Beursgebouw: Boemvol.
Said op bezoek bij Boemvol.
Nieuw restaurant Boemvol brengt brasseriekeuken naar de Beurs
De brasserie heeft zich gevestigd in de Henri Mausstraat 25, vlak naast restaurant Falstaff en de Japanse keten Umamido. Op de kaart staan Belgische klassiekers met een nostalgische touch: van stoofvlees en stoemp tot kroketten en vol-au-vent.
“Mijn zakenpartner Maxime Grell en ik waren de extravagante concepten die je tegenwoordige overal ziet wat beu”, verklaart Ludovic Chevalier van Nonante Folies die keuze. “We wilden terug naar de basis en de gerechten die je at toen je klein was.”

©
Nonante Folies
| De ondernemers achter Nonante Folies Ludovic Chevalier en Maxime Grell.
Met Boemvol nemen de jonge ondernemers meteen een vliegende start voor hun restaurantketen in spe: de zaak zal in zijn 500 vierkante meter maar liefst 140 gasten kunnen ontvangen en nog eens 60 op het terras. Er zullen 25 mensen werken.
Aftellen
Qua prijsniveau wil Nonante Folies zich positioneren in het gat tussen de huidige brasserieën die “erg haut de gamme zijn ofwel zeer goedkoop, maar van lage kwaliteit”, aldus Chevalier. Dat zal ook in de toekomstige restaurants van Nonante Folies het geval zijn. “We mikken op een gedeelde identiteit, maar ieder restaurant zal wel zijn eigen specialiteiten hebben en kenmerkend zijn voor de wijk.”
Voor een volgende opening mikt de restaurantketen op september, dit keer in Elsene. Details wil Chevalier evenwel nog niet prijsgeven: “Eerst aftellen naar deze opening.”
Lees meer over: Brussel-Stad , Resto & Bar , brasserie , Beurs , Boemvol , Nonante Folies , Brusselse horeca