Stad Brussel geeft geen toestemming voor betoging tegen ‘coronadictatuur’

© PhotoNews
| De organisatie Black Sheep Belgium wil van het Schumanplein het decor maken van een betoging tegen de verstrengde coronamaatregelen.

De organisatie Black Sheep Belgium wil zondag om 13 uur aan het Schumanplein betogen tegen de verstrengde coronamaatregelen. De Stad Brussel geeft hiervoor geen toestemming, maar de politie wil niets aan het toeval overlaten en bereidt zich voor op de komst van een heleboel manifestanten. Want op sociale media hebben al meer dan 1.000 mensen toegezegd op het evenement.

Volgens de groepering ‘Black Sheep Belgium’ is ons land terechtgekomen in ‘een coronadictatuur’, waarin de slinger in de strijd tegen het coronavirus te ver doorslaat. De vrijheden van de bevolking worden volgens de organisatie ‘onrechtmatig ingeperkt’.

Ook de horeca en cultuursector worden volgens Black Sheep Belgium zonder gegronde redenen gemuilkorfd. Daarom roept de vereniging op tot een betoging, deze zondag om 13 uur aan het Schumanplein. “We vragen alle Belgen om zich bij ons aan te sluiten en samen op te komen voor onze rechten en vrijheden,” zo staat te lezen op de Facebookpagina van het evenement.

Al meer dan 1.000 mensen hebben laten weten aanwezig te zullen op de manifestatie. Of het ook daadwerkelijk tot zo’n aantallen komt, is moeilijk in te schatten. Maar de politie bereidt zich wel voor op de komst van een grote groep actievoerders. De Stad Brussel zegt geen toestemming te geven voor de betoging, maar wil het woord verbod wel niet in de mond nemen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?