Computerles in Koekelberg

| archief

Stad Brussel schenkt verouderd IT-materiaal om digitale kloof te helpen dichten

© Belga
18/12/2023

Brusselse verenigingen die zich inzetten voor digitale sociale inclusiviteit, kunnen voortaan een aanvraag indienen bij de stad Brussel om verouderde IT-toestellen te verkrijgen van de stad. Dat heeft schepen bevoegd voor Smart City Fabian Maingain (DéFI) maandagavond meegedeeld.

Middels schenkingen wil de stad Brussel deze vzw's ondersteunen om informatie- en communicatietechnologische projecten te voorzien voor kwetsbare groepen. Daarnaast komt de maatregel ten goede aan het maximaliseren van de levensduurte van de apparaten in het bezit van Brussel stad.

De schepen meent vorig jaar ook al 1.164 computers en 474 beeldschermen te hebben geschonken aan verschillende projecten en organisaties.

Vzw's die een aanvraag wensen in te dienen kunnen vanaf dinsdag terecht op de website Smart City voor toetsenborden, beeldschermen, laptops of computermuizen.

Het plan is om zo een bijdrage te leveren aan het dichten van de digitale kloof en de levenskwaliteit van de Brusselaars te verbeteren door de toegang tot het digitale te verhogen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni