Stad Brussel zoekt 1.000 burgers om deel te nemen aan World Cleanup Day

© Peter Dhondt-BRUZZ

Op zaterdag 18 september is het World Cleanup Day, een internationale burgerdag voor netheid, en die wil de stad Brussel ten volle benutten. Brussels schepen van Groene Ruimten en Openbare Netheid Zoubida Jellab hoopt 1.000 burgers te mobiliseren die dan de straten en parken afgaan voor een collectieve opruimactie.

Brusselaars die aan de internationale actie willen deelnemen, hebben verschillende opties. De eigen stoep schoonmaken is al een goed begin, maar een collectieve schoonmaakactie met vrienden, buren, familie of een buurtvereniging wordt ook aangemoedigd. De stad Brussel stelt gratis schoonmaakmateriaal ter beschikking van de initiatieven die zich aanmelden via het gratis nummer 0800/90.107 of het e-mailadres netheid@brucity.be.

"18 september vormt een gelegenheid om ons bewust te worden van de hoeveelheid afval die wij produceren en te beseffen dat het van essentieel belang is om die hoeveelheid afval zoveel mogelijk te verminderen. Laten we gaan voor zero waste. Elk gebaar telt en iedereen kan iets doen om samen beter te leven", vindt schepen Jellab.

Tijdens de World Cleanup Day staat er in 13 depots van de diensten voor Openbare Netheid een opendeurdag gepland. De Brusselaars die dat willen, kunnen vanuit het depot de netheidsmedewerkers op hun ronde vergezellen om te ontdekken wat hun job inhoudt.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?