Stad verplicht mondmaskers in alle druk bewandelde straten

© Zoë Magniette
| Ook op de Grote Markt geldt mondmaskerplicht.
Updated: 29-07-2020 - 21:29

Het Brusselse stadsbestuur heeft de mondmaskerplicht gevoelig uitgebreid. Die geldt nu in alle voetgangerszones en druk bewandelde straten. Hieronder vindt u een overzichtskaart.

Een mond- en neusmasker was sinds zaterdag al verplicht in de voetgangerszone van het centrum, de Nieuwstraat en de Maria-Christinastraat in Laken.

Vanaf deze woensdag breidt het stadsbestuur die regeling nu gevoelig uit. Mondmaskers zullen voortaan verplicht zijn “in alle drukbezochte straten en in alle straten waar de voetpaden niet breed genoeg zijn om veilig de afstandsregels te garanderen,” klinkt het in een communiqué van burgemeester Philippe Close (PS) en schepen van handel Fabian Maingain (Défi).

Onder die zones bevinden zich bijvoorbeeld de Grote Markt, de Marollen tussen Blaes- en Hoogstraat, de Sint-Katelijnewijk en de buurt van De Wand.

GAS-boete

In overleg met de gemeente Elsene krijgen ook de wijk rond de Louizalaan (ter hoogte van de flessenhals), de Waterloolaan, de Gulden Vlieslaan en de Baljuwstraat mondmaskerplicht.

Alle straten staan aangeduid op onderstaande kaart, die in de loop van woensdag nog twee keer werd aangepast.

Wie de regels niet respecteert, krijgt een GAS-boete, laat de Stad nog weten.

Fabian Maingain heeft het over "moeilijke maar noodzakelijke beslissingen om een nieuwe voor onze handelaars ontzettend schadelijke lockdown te vermijden.”

Het bestuur wil bij elke betrokken straat duidelijk aangeven dat mondmaskers verplicht zijn, via panelen of schermen.

mondmaskerplicht
De derde versie die de Stad woensdag verspreidde van de kaart.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?