Stad zoekt naam voor nieuw plein aan Kaaien

© Sven Bousset
Tussen de Handelskaai, de Arduinkaai en de Houthulstbosstraat is een nieuw plein aangelegd, met waterbassins waar vroeger betonblokken een stukje niemandsland omzoomden. Schepen voor Wijkcontracten Ans Persoons (SP.A) laat de bewoners van de wijk nu mee zoeken naar een nieuwe naam.

In het kader van het wijkcontract 'De Kaaien' is de open ruimte tussen de Handelskaai, de Arduinkaai en de Houthulstbostraat heraangelegd. Het nieuwe plein verbindt de groene wandelzone van de Handelskaai met het parkje aan de overkant. De tram rijdt er voortaan over een waterpartij.

Het plein kreeg nog geen naam; daarvoor doet de Stad een beroep op de bewoners van de wijk. Op het wijkfeest zaterdag, waarmee het plein wordt ingehuldigd, lanceert schepen Persoons een wedstrijd die een naam voor het plein moet opleveren.

Ook verenigingen en scholen worden uitgenodigd om een naam te bedenken. Tot 31 mei kunnen mensen hun idee├źn indienen. Daarna zal een jury worden aangesteld om de beste voorstellen te selecteren. In september wordt de definitieve naam bekend gemaakt.

Tijdens het wijkfeest zaterdag organiseert de Stad ook een gratis wandeling om de realisaties van het wijkcontract 'De Kaaien' voor te stellen. Het vertrek is voorzien om 14 uur op het kruispunt van de Schuitenkaai en Brandhoutkaai.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?