| Het stadhuis zal blauw kleuren om zo de 'Blue Hearts Campaign' te steunen (archiefbeeld).

Stadhuis kleurt blauw om strijd tegen mensenhandel te steunen

JP
© BRUZZ
30/07/2022

De stad Brussel betuigt zijn steun in het kader van de Internationale Dag tegen de Mensenhandel. Zowel Manneken Pis als het Stadhuis doen mee en staan vandaag symbool voor de strijd tegen mensenhandel.

Van 9 tot 18 uur draagt Manneken-Pis het kostuum van de United Nations Office on Drugs and Crime (UNODC), het Bureau van de Verenigde Naties voor Drugs en Criminaliteit. Hij is de hele dag te zien in blauwe short en witte T-shirt met hart binnen de Werelddag tegen Mensenhandel op 30 juli. Het blauwe hart is erkend als het internationale symbool van de strijd tegen mensenhandel.

Om haar steun te betuigen verlicht de Stad Brussel haar Stadhuis bij zonsondergang in het blauw op de Werelddag tegen Mensenhandel. Bovendien kan je in het stadhuis ook de fototentoonstelling ‘Photo-Voice: Mensenhandel door de ogen van de slachtoffers’ bezoeken vanaf vandaag.

België sloot zich, net als 32 andere landen, in juli 2019 aan bij deze ‘Blue Heart’-campagne. Op 30 juli zullen er infostanden zijn in de steden Brussel, Leuven, Nijvel en Luik. Die zijn bemand door de centra voor de slachtoffers van mensenhandel zoals PAG-ASA. Naast Brussel zullen ook andere steden en gemeenten, waaronder Antwerpen, Brugge hun stadhuis of ander iconisch gebouw verlichten in het blauw.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni