Staking in gevangenis Haren gaat door zoals gepland

© Belga
06/06/2023

Ondanks "constructieve gesprekken" tussen bestuur en het gemeenschappelijk vakbondsfront van ACOD, VSOA en ACV, zal woensdagavond de staking aan de gevanigenis van Haren doorgaan zoals gepland. Dat meldt Eddy De Smedt, permanent secretaris van VSOA.

De 24 urenstaking start woensdagavond om 22.00 uur en loopt door tot donderdagavond. De staking werd vooral ingegeven door "het nalaten van de gevangenisdirectie om de procedure kritieke incidenten te volgen", aldus De Smedt, dit na een geval van agressie op twee cipiers in de gevangenis van Haren twee weken geleden.

Eerder liet De Smedt weten dat "de vakbondsactie ook aangegrepen zal worden om bredere problemen aan te kaarten". Het gaat dan over "het personeelstekort, het gebrek aan opleiding voor het aanwezige personeel, het gebrek aan coördinatie en de afwezigheid van duidelijke richtlijnen in de werking van de gevangenissen", zegt De Smedt.

"Daarnaast willen we ook enkele concrete punten aankaarten over de gevangenis van Haren zelf, waar de communicatie in de beide landstalen stroef verloopt en interventieproblemen opduiken. Tot zelfs meer technische problemen, zoals de problemen met de telefonie, het internet en de cloud", duidt de vakbondsman.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni