Starbucks breidt uit in Brusselse metro

Maandag 25 juli opent de Amerikaanse koffieketen Starbucks een nieuwe vestiging in metrostation Schuman. Het is de derde vestiging van de koffieketen in de Brusselse metro in slechts een maand tijd.

De Amerikaanse keten Starbucks is zo aan een echte invasie van de Brusselse metrostations bezig, weet La Capitale. Op 29 juni opende een nieuwe Starbucks in metrostation Montgomery, amper twee weken later verwelkomde ook Louiza een nieuwe vestiging van de koffieketen.

Starbucks was voorheen wel aanwezig in de treinstations zoals Brussel-Noord en Brussel-Centraal. Maar nu er ook in metrostation Schuman een Starbucks opent, is het duidelijk dat de koffiegigant haar pijlen op de Brusselse metro heeft gericht. "We hebben gemerkt dat de gewoontes van de mensen veranderd zijn. Men gaat meer op internet shoppen en minder door de winkelstraten slenteren. Daarom is het logisch dat ketens zoals Starbucks zich nu vestigen op plaatsen waar mensen sowieso altijd moeten passeren", vertelt Françoise Ledune van de MIVB aan La Capitale. 

De Brusselse vervoersmaatschappij registreert dagelijks ongeveer een miljoen ritjes, waarvan 40% procent met de metro of tram.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook
BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • Anima: het kleurrijkste filmfestival van Brussel
  • Arlo Parks: the voice of a generation
  • Walking: Holding
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement