Alain Maron (Ecolo), minister van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering, belast met Klimaattransitie, Leefmilieu, Energie en Participatieve Democratie

| Alain Maron (Ecolo), minister van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering, belast met Klimaattransitie, Leefmilieu, Energie en Participatieve Democratie.

Start projectoproep 'Vooruit met de wijk' voor duurzame burgerintiatieven

© Belga
20/03/2023

Maandag 20 maart start de editie 2023 van de projectoproep 'Vooruit met de wijk'. Zo meldt Brussels minister Alain Maron, bevoegd voor Participatieve Democratie. De ambitie is om "de burgerprojecten in de wijken te kunnen verankeren".

Sinds 2016 ondersteunt het Brussels Gewest de burgercollectieven die bijdragen aan de verbetering van het milieu via het initiatief Vooruit met de Wijk. In zes jaar tijd werden 365 projecten gelanceerd zoals collectieve moestuinen en compostinitiatieven, weggeefacties, bijenkasten, do-it-yourself-workshops, vergroeningsprojecten, repaircafés, verdeling van solidaire pakketten en gastentafels op basis van onverkochte producten.

Dit jaar kunnen burgercollectieven financiële ondersteuning krijgen gaande van 3.500 euro voor projecten van het type "duwtje in de rug" maar ook 15.000 of 30.000 euro voor grotere projecten op langere termijn. Daarbovenop blijft "Vooruit met de wijk" professionele begeleiding met opleidingen aanbieden, net als netwerkactiviteiten of projectontwikkelingstools.

Projectideeën kunnen tot 18 juni ingediend worden via het formulier dat beschikbaar is op de website vooruitmetdewijk.brussels.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni