Startschot voor voedingshal met dakmoestuin

© Abattoir

Op de slachthuissite in Anderlecht is gestart met de bouw van de geplande nieuwe voedingsmarkt. Op het dak komt een grote stadsboerderij. Toepasselijk werd geen eerste steen gelegd maar een eerste boom geplant.

De boom werd in het bijzijn van burgemeester Eric Tomas (PS) en minister van Stadsvernieuwing Evelyne Huytebroeck (Ecolo) geplant aan de ingang van de slachthuissite langs de Bergensesteenweg, ter hoogte van metrostation Clemenceau.

De nieuwe markthal zal veertig verkopers van verse voeding een onderdak geven. Op het dak komt een urban farm van 4.000 hectare, met moestuinen en serres. Daar zullen lokale, biologische groenten geteeld worden zoals witlof, spruitjes, asperges, sla en spinazie. De oogst zal verkocht worden in de voedingsmarkt en verwerkt worden in een restaurant. De opening is voor 2015.

De realisatie van de voedingshal met stadsboerderij is de eerste serieuze stap in de herontwikkeling van de slachthuizen zoals voorzien in het masterplan voor de site. In later fases komen er ook woningen op de site en zal de oude markthal in glas en staal gerenoveerd worden.

 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?