Stationsautomaten verkopen mondmaskers aan 15 euro

Sinds maandag 4 mei is het dragen van een mondmasker verplicht op het openbaar vervoer. Daar speelde het bedrijf Selecta slim op in, met automaten onder de naam 'Safety Station' die mondmaskers verkopen aan 15 euro per stuk, ook in de Brusselse stations.

32 verdeelautomaten met maskers en reinigingsmiddel doken gisteren op in de belangrijkste Brusselse stations. Je betaalt zes euro voor een flacon desinfecterende gel van vijftig milliliter en vijftien euro voor een herbruikbaar mondmasker. Onder andere in Brussel-Zuid staan zo'n vijftal machines, die lijken op frisdrankautomaten. Het verdeelbedrijf Selecta wil er ook zo'n 50 in Waalse stations plaatsen, door oude snackautomaten te hergebruiken.

Op sociale media is wat onsteltenis over de prijs van de mondmakers. "Puur geldgewin op kap van de reiziger en bevolking nadat een regering compleet heeft gefaald om dergelijke zaken te voorzien voor iedereen", klinkt het onder meer.

"Op dit moment volgen de maskers de prijs van de apotheken", laat het bedrijf weten aan La Capitale. "Daar kosten deze maskers zelfs nog achttien euro. Ze kunnen dan ook vijfhonderd keer hergebruikt worden. De komende dagen willen we ook goedkopere wegwerpmaskers plaatsen, maar die bestelling hebben we nog niet gekregen", stelt Selecta. De wegwerpmaskers zouden zeven euro voor vijf stuks kosten in de automaat.

Vandaag bleek dat zo'n vijf procent van de reizigers geen mondmasker droeg bij het gebruik van het openbaar vervoer.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?