Steeds minder agenten te paard

© Saïd Al Haddad
| De afgelopen jaren werden heel wat agenten te paard overgeplaatst naar andere diensten.

De federale politie krijgt steeds minder budget voor politie te paard. De afgelopen jaren werden 55 werknemers verplaatst naar andere diensten. Dat blijkt uit cijfers van minister voor Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA).

Het aantal politieagenten te paard blijft afnemen. Sinds 2015 zijn er volgens cijfers van minister voor Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) 55 agenten te paard overgeplaatst. Dat komt door een rationaliseringsoperatie bij de federale politie, schrijft La Capitale.

Een gedeelte van de agenten werd overgeplaatst naar andere cellen. Spijtig, vindt vakbondsman Eddy Quaino. Het nut van agenten te paard heeft zich ruimschoots bewezen. “Ook bij de incidenten in het centrum van Brussel van de afgelopen maanden zouden de ruiters goed van pas zijn gekomen.”

Het reduceren van het aantal politieagenten te paard kadert binnen de rationaliseringsoperatie zoals die in 2015 is opgesteld, zo blijkt uit het antwoord van Jan Jambon op een vraag van Nawal Ben Hamou (PS). In plaats daarvan ging een gedeelte van het budget naar de bestrijding van terroristische dreiging, legde Jambon die keuze uit in de Commissie Binnenland.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?