Steekpartij aan Sint-Katelijneplein

© benymarc.com
| De Sint-Katelijnekerk.
Updated: 16-04-2019 - 11:10

Aan het Sint-Katelijneplein in het centrum van Brussel heeft zich maandagavond een steekpartij voorgedaan. Dat bevestigt de woordvoerster van politiezone Brussel Hoofdstad - Elsene. De politie heeft een deel van de omgeving afgezet. De jongeman werd naar het ziekenhuis afgevoerd, maar mocht dat inmiddels alweer verlaten.

Voorlopig is nog niet duidelijk wat er precies gebeurde. "Wij zijn op maandagavond moeten tussenkomen voor een gewonde jongeman," bevestigt Ilse Van De Keere, woordvoerster van de politiezone Brussel Hoofdstad- Elsene, aan BRUZZ. Die kreeg het voor een voorlopig nog onduidelijke reden aan de stok met twee andere mannen.

"Het 35-jarige slachtoffer van de steekpartij werd gewond aan de hals, maar heeft het ziekenhuis gisteren mogen verlaten", zegt Willemien Baert van het parket van Brussel. "Het labo van de gerechtelijke politie is ter plaatse gekomen."

Er werd één verdachte gearresteerd, een man geboren in 1977, maar deze werd intussen weer vrijgelaten. Een tweede verdachte wordt nog gezocht. Er zijn een aantal onderzoeksdaden lopende, zoals analyse van de camerabeelden en buurtonderzoek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?