Stefaniatunnel enkele dagen dicht na scheurtjes in plafond

© google

De Stefaniatunnel gaat enkele dagen dicht. Bij een controle zijn scheurtjes in het plafond ontdekt, en voorlopig is de tunnel volgens Brussel Mobiliteit niet veilig voor het verkeer. De sluiting zorgt voor veel verkeershinder.

Nadat er in november in de Rogiertunnel een brokstuk naar beneden viel, besliste Brussel Mobiliteit om alle tunnels in Brussel te controleren. Bij zo’n controle in de Stefaniatunnel zijn enkele scheurtjes in het plafond aan het licht gekomen. Dat gebeurde tijdens de nacht van zondag op maandag. De tunnel is sinds die controle gesloten.

Volgens Brussel Mobiliteit bestaat de kans dat er brokstukken uit het plafond vallen. “We moeten nu het beton manueel verwijderen. Daarvoor moeten we de verlichting en de optische kabels voor branddetectie weghalen”, zegt Inge Paemen van Brussel Mobiliteit.

De herstellingswerkzaamheden zullen wellicht enkele dagen duren. De gesloten tunnel zorgt al sinds maandag voor veel verkeershinder, omdat al het verkeer bovengronds moet.

Slechte staat
Er is in het verleden al ophef geweest over de slechte staat van de Brusselse tunnels, bijvoorbeeld over de Leopold II-tunnel. Over de staat van de Stefaniatunnel nu er scheurtjes zijn ontdekt, wil Brussel Mobiliteit nog geen uitspraken doen.

"We sluiten de tunnel nu uit voorzorg. Het definitieve rapport na de inspectie moet nog volgen, pas daarna kunnen we verdere conclusies trekken", zegt Inge Paemen aan onze redactie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?