Storm Odette kent genade voor Brussel

© Kevin Van den Panhuyzen-BRUZZ

Storm Odette raasde vrijdagavond zoals aangekondigd door ons land. West- en Oost-Vlaanderen kregen het zwaar te verduren, maar in Brussel bleef de schade al bij al beperkt.

In totaal kwam de Brusselse brandweer vrijdagavond en -nacht veertien keer tussen voor stormschade. Drie bomen raakten ontworteld en twee straatkolken raakten verstopt, waaronder die in de Georges Henritunnel.

Zaterdagmiddag werd ook een deel van de Albertlaan in Vorst afgesloten. 's Nachts viel een deel van een raam naar beneden uit een appartementsgebouw. De brandweer kon de eerste tien verdiepingen van het gebouw beveiligen, maar de hogere verdiepingen kunnen door de weersomstandigheden niet voldoende onderzocht worden. Een gespecialiseerde firma zal maandag of dinsdag die inspectie voor zijn rekening nemen. In tussentijd blijft het deel van de Abertlaan tussen de Eugène Verheggenstraat en het Albertplein.

Speelbal van de wind

Vier maal snelde de Brusselse brandweer ook individuele Brusselaars te hulp. Daarnaast werd de brandweer vijf keer opgeroepen voor allerlei voorwerpen die de speelbal van de wind geworden waren, waaronder een kabel, een dekzeil en gevelstenen.

Aan de kust en verder in West- en Oost-Vlaanderen was storm Odette minder genadig: de brandweer moest er meer dan 1.000 keer uitrukken en enkele mensen raakten gewond.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?