Straatverplegers geven 100ste dakloze een thuis

© Straatverplegers vzw

De Brusselse vzw Straatverplegers heeft deze week de 100ste Brusselse dakloze aan een woning geholpen. Een belangrijke kaap, zegt de organisatie. Maar het uiteindelijke doel blijft om een einde te maken aan dakloosheid in Brussel.

Iedere dag trekt een team van straatverplegers en sociaal werkers door de straten van Brussel om daklozen bij te staan. Het begint bij medische zorgen, maar gaandeweg winnen de medewerkers het vertrouwen van de dakloze en kunnen ze hem of haar ook begeleiden naar een woning. Deze week konden ze de 100ste dakloze een vaste thuis geven.

De succesvolle aanpak van Straatverplegers vzw is niet onopgemerkt gebleven. In juni werd hun huisvestingsproject bekroond met de 18de Prijs Armoede Uitsluiten van de vzw Welzijnszorg. En vorig jaar won Straatverplegers vzw de Federale Prijs Armoedebestrijding voor het Brussels Gewest.

De Straatverplegers zijn opgetogen nu ze de kaap van 100 daklozen gehaald hebben, maar ze willen verdergaan. Alle daklozen in Brussel een thuis geven, is het einddoel. Daarvoor steunt de organisatie vooral op schenkingen. Wie meer wil weten, kan terecht op hun website.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?