| Rusthuis Orelia Wiart in de Carton de Wiartlaan.

Stroompanne: brandweer ontzet 24 bejaarden in Jette

KH
© BRUZZ
20/11/2021

De Brusselse brandweer moest verschillende keren uitrukken tijdens de omvangrijke stroompanne van vrijdagavond. De opmerkelijkste interventie vond plaats in Jette: daar hielpen de spuitgasten 24 rusthuisbewoners met de brandweerlift naar hun kamer.

Grote delen van het westen van Brussel zaten vrijdagavond zonder stroom. De omvangrijke panne raakte uiteindelijk pas rond middernacht helemaal opgelost.

De Brusselse brandweer rukte tijdens de storing drie keer uit om mensen uit geblokkeerde liften te bevrijden. “Dat was enkel nodig als de liftfirma’s zelf niet op tijd ter plaatse konden komen,” legt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw uit.

Nacht om niet te vergeten

In een rusthuis in de Carton de Wiartlaan in Jette zette de brandweer de grote middelen in. 14 brandweermensen kwamen er rond middernacht ter plaatse om 24 rusthuisbewoners naar hun kamer te brengen. De bewoners in kwestie konden daar immers de liften niet voor gebruiken. Ze werden uiteindelijk via een brandweerlift langs de buitenkant van het gebouw in hun kamer gehesen. “Het zal wellicht een nacht zijn die ze niet zo snel zullen vergeten,” zegt de woordvoerder.

De brandweer kwam ook tussen op vier plekken waar de stroomstoring een alarminstallatie in werking zette. “Uiteindelijk bleek er niet aan de hand.”

De politie van de zone West, waar het grootste deel van de stroompanne plaatsvond, meldt geen bijzondere incidenten naar aanleiding van de panne. “Het verkeer was gevaarlijker omdat de verkeerslichten niet meer werkten, maar gelukkig waren er geen ongevallen.”

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni