Studenten reageren zich af op boksbal

Brussels minister Sven Gatz (Open Vld) heeft zich donderdag samen met enkele Brusselse studenten afgereageerd op een boksbal. Tijdens "De Grootste Blokpauze" van de Brusselse studentendienst Brik konden de blokkende studenten zich even afreageren en werden ze getrakteerd op een warm drankje.

Brik zorgt samen met de Vlaamse Gemeenschapscommissie dat studenten tijdens de eenzame blokperiode terecht kunnen in Study Spaces. Deze rustige studeerruimtes zijn dit jaar allemaal ingericht volgens de strikte coronamaatregelen waardoor er nu iets meer dan 400 plaatsen zijn, terwijl dat in normale omstandigheden meer dan 1.000 plaatsen zijn. Het toont aan dat studeren in coronatijden niet evident is.

"We proberen twee dingen te doen. De studenten een veilige Study Space geven en daarnaast een extraatje om 2020 even neer te slaan en met nieuwe moed voort te studeren in 2021", vertelt minister Gatz.

Na een stevige vuistslag op de boksbal, kunnen de studenten zich even verwarmen aan een verse koffie of thee. Die studeerruimtes bieden de studenten een rustige plek, wat sociaal contact en een goede internetverbinding. Belangrijke troeven voor de blokperiode.

Eén nieuwe en bijzondere Study Space blijft al zeker tot eind juni 2021 open voor de studenten. In het Marriott hotel op het Brusselse Beursplein is er elke dag plaats voor 80 studenten die thuis niet de ideale omstandigheden hebben om online lessen te volgen. Op de website van Brik kunnen de studenten live zien hoeveel plaatsen er nog vrij zijn in de Study Spaces.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?