Sven Gatz (Open VLD), Minister van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering, belast met Financiën, Begroting, Openbaar Ambt, de Promotie van Meertaligheid en van het Imago van Brussel.

| Sven Gatz (Open VLD), Minister van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering, belast met Financiën, Begroting, Openbaar Ambt, de Promotie van Meertaligheid en van het Imago van Brussel.

Sven Gatz wil parlementair debat: ‘Ik haat de avondklok zoals ik corona haat’

ZM
© BRUZZ
02/03/2021

Brussels minister Sven Gatz (Open VLD) roept op tot een parlementair debat over de avondklok. “De avondklok is heilzaam gebleken voor de gezondheid maar nu moeten we het debat erover voeren in de regering.”

In radioprogramma De Ochtend van Radio 1 mengde de Brusselse minister van Financiën, Begroting en Openbaar Ambt zich in het debat over de verlenging van de avondklok. Die moet volgens hem dringend onder de loep genomen worden in een parlementair debat. “Ik haat de avondklok zoals ik corona haat”, aldus Gatz. "De oppositie pleit voor een parlementair debat en heeft gelijk."

Op 26 februari heeft minister-president Rudi Vervoort beslist om de Brusselse avondklok als enige in ons land op 22 uur te houden en dat kon op veel ongeloof rekenen. Ook fractieleider Alexia Bertrand (MR) en parlementslid Els Rochette (One.Brussels/SP.A) lieten al weten begrip te hebben voor de maatregel, maar vinden wel dat er meer open debat moet gevoerd worden. “Maken die twee uren een verschil? Wat is het advies van de virologen? Wat doen de buurlanden?”, zijn een aantal vragen die zij stelden.

Of het tot een parlementair debat komt in het Brussels Parlement, is nog niet duidelijk. Sinds november vorig jaar heeft het thema tot zes vragen geleid in het halfrond aan de Lombardstraat. Deze week vrijdag, de dag van het volgende Overlegcomité, staat er voorlopig één vraag over de avondklok op de agenda van de plenaire vergadering. Die werd ingediend door Alexia Bertrand.

Gatz pleit niet alleen voor een parlementair debat. De avondklok en het verschil van drie uur met de twee andere gewesten moet ook binnen de regering besproken worden, vindt de minister. "Dat wordt sowieso besproken, net als vorige week, of het nu officieel op de agenda staat of niet", zegt zijn woordvoerster. De avondklok geldt voorlopig nog tot 31 maart.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni