Dakloos in Brussel

| Dakloos in Brussel (archiefbeeld)

't Eilandje behoudt dagelijkse opvang voor 150 daklozen

© Belga
14/03/2020

Het opvangtehuis 't Eilandje houdt zijn centra en diensten voor daklozen in Brussel en Wallonië open, maar waakt tegelijkertijd ook over de toepassing van de aanbevelingen van de federale regering. Dat meldt het opvangtehuis. De Brusselse regering opent overigens ook extra opvangcapaciteit voor zieke daklozen.

In Brussel zal het opvangcentrum zeven dagen op zeven open blijven. De dienstverlening in de zaal wordt wel aangepast om elk onnodig contact te vermijden. De mensen zullen in kleine groepen worden onthaald. De douche- en wasvoorzieningen zijn ook aangepast aan de strikte sanitaire normen.

Vrijdag maakte minister Alain Maron (Ecolo) overigens al bekend dat de Brusselse regering een extra opvangcentrum opent in de Trierstraat voor zieke dakloze personen.

In Jumet, bij Charleroi in Henegouwen, beschikt 't Eilandje over een opvanghuis voor mannen. Daar kunnen ook risicopersonen (oudere mensen of met immuundeficiëntie) in individuele kamers terecht.

De vereniging voorziet voor in totaal meer dan 150 mensen dagelijks maaltijden, douches, wasmiddelen, een sociale begeleiding en een rustplaats.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , coronavirus , corona

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni