TADA lanceert op ‘Giving Tuesday’ actie voor Brusselse jongeren

GR
© BRUZZ
30/11/2020

ToekomstATELIERdelAvenir, kortweg TADA, roept naar aanleiding van ‘Giving Tuesday’ iedereen op om deel te nemen aan haar campagne ALL4TADA. Dat is een solidariteitsactie die tot eind dit jaar zo veel mogelijk geld wil ophalen om bijna 1300 kwetsbare jongeren in Brussel te ondersteunen.

Dinsdag is het ‘Giving Tuesday’, een dag die in het teken staat van vrijgevigheid en een antwoord wil bieden op commerciële koopdagen zoals ‘Black Friday’. ToekomstATELIERdelAvenir (TADA) wil daar zijn steentje aan bijdragen en lanceert daarom de actie ALL4TADA. Daarmee wil het geld inzamelen voor 1.300 Brusselse jongeren.

'Verder bouwen aan inclusieve samenleving'

“Enkele sympathisanten zullen soep verkopen in hun buurt, nog anderen gaan dan weer een sportieve uitdaging aan en vragen hun netwerk om te sponsoren,” zegt Seppe Cockx, hoofd communicatie en fondsenwerving bij TADA. “Daarnaast zullen heel wat bedrijven hun traditionele eindejaarsactie vervangen door een online variant. Via onze QR-code kunnen alle collega’s van thuis uit heel eenvoudig een gift doen.”

“Het is dit jaar helaas nóg belangrijker geworden om te bouwen aan een meer inclusieve samenleving,” gaat Cockx verder. “De coronacrisis heeft de bestaande ongelijkheid verder uitgediept. En na maanden met bitter weinig buitenschoolse activiteiten hebben de TADA-tieners meer dan ooit nood aan magische leermomenten in een veilige omgeving. Dat is wat wij hen willen blijven bieden.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , TADA , 'Giving Tuesday' , ALL4TADA , Seppe Cockx

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni